Nyheder 2015

09.10.15

Mickeys galleri opdateret med billeder fra turen til Sverige

Se er Mickeys galleri opdateret med billeder fra vores tur til Sverige.
Tak for billederne Marlene!
 
02.10.15

Demi i Sverige

Flere har spurgt mig om, hvordan det går med Demi i Sverige. Heldigvis er Johanna super sød til at holde os opdateret, og det kort svar er, at det går rigtig rigtig godt endda, og at Demi er faldet lynhurtigt til i hendes nye flok. Det er bare så dejligt!
Johanna og Demi er i fuld gang med lydighedstræningen og Johanna er meget glad for, hvordan det går. Johanna har ønsket sig en hund med masser af fart, engagement og drive - og det har hun fået... :-)

Hos Johanna kaldes Demi forøvrigt Sigrid. Det skulle vi selvfølgelig lige vende os til :-)

Nedenfor nogle gode billeder af Demi og hendes familien i Sverige.

Demi og Johanna et mageløst par...
14.10.15

På tur til Sverige

I weekenden var Mickey og jeg på en helt fantastisk tur til Sverige sammen med Marlene og Lasse Birkebæk. Sent fredag eftermiddag ankom vi efter en lang køretur, hvor alle fartbegrænsninger omhyggeligt blev overholdt, til den campingplads, hvor vi skulle bo lige ned til Klarelven. Og herefter var programmet ellers spækket med aktiviteter:

Lørdag deltog vi i Kennel Vassruggens funktionsbeskrivelse for Mickeys kuld. Hele kuldet var mødet op. Super flot!
Hensigten med funktionsbeskrivelsen (FB-R) er, at kortlægge retrieverens medfødte jagtlige egenskaber. Dette gøres via 11 momenter indeholdende elementer af apportering, søg, ro, skud og vildtinteresse. Det er en officiel aktivitet, der stambogsføres i den svenske kennelklub.
Her er et link med mere information om den svenske funktionsbeskrivelse: http://www.ssrk.se/prov-utstaellning-avel-utbildning/funktionsbeskrivning-retriever-fb-r

Det var selvfølgelig meget spændende at følge, hvordan Mickey klarede disse momenter. Og jeg var meget tilfreds med, hvad jeg så. Han viste både en meget stor arbejds- og apporteringslyst samtidig med, at han var helt lydløs og rolig under de momenter hvor der blev fokuseret på ro. Vi var et par stykker, der sammenlignede testresultatet på vores hunde. Lidt pudsigt er opleve, hvor ens de var, selvom de bor mere end 300 km fra hinanden og udsættes for forskellig miljø og træning… De medfødte egenskaber fylder meget!
Tak til alle deltagere for en super hyggelig dag. Og tak til Ulla Frisk samt hjælperne og beskriveren for et særdeles veltilrettelagt arrangement og for fuld forplejning dagen igennem!

AnneCharlotte Bengtsson var også kommet for at opleve, hvordan kuldet klarede funktionsbeskrivelsen. AnneCharlotte havde kuldets far SEJCH NOJCH SERDHCH TJH(RDH) Vassruggens Vade Brand ”Odin" med. Sidst på eftermiddagen fik vi mulighed for at se AnneCharlotte arbejde med Odin. Der er igen tvivl om, at Odin er en helt fantastisk hund, og det var en fornøjelsen af opleve en hund med så stor fart, ro, overblik, dedikation og vilje til samarbejde med sin fører! I ugerne op til funktionsbeskrivelsen blev Odin tripel champion!

Lørdag aften var vi inviteret hjem til middag hos Annika Lindberg og hendes familie. Annika har Kennel Indragårdens, og hun havde samme dag holdt mentalbeskrivelse for det kuld, som Lasses Indragårdens Molil er fra. Det var en super hyggelig aften med masse af dejlig mad, grin og hundesnak :-0

Søndag formiddag inden turen gik mod Danmark, havede vi aftalt træning med Ulla, AnneCharlotte, Annika, Helena Skogsberg-Wedin og flere af Annikas hvalpekøbe. Det blev en herlig formiddag i et fantastisk terræn, som vi danskere kun kan være misundelige på. Igen var der fuld forplejning med kaffe, kage og frokost – for man spiser godt og tit i Varmland, fik vi lært.

Sidst men ikke mindst: 1000 tak til Marlene og Lasse for turen og for et fantastisk hyggeligt, crazy og morsomt selvskab. Det gør vi helt sikkert igen!01.09.15

Mickey sundhedsresultater

I dag kom røntgenresultater på Verdens Fineste Mickey:

HD: A
AD: 0
OCD: Fri

Det er bare så dejligt - og en stor lettelse hver gang!

Kæmpe stort tillykke til Ulla Frisk og AnneCharlotte Bengtsson!!!

16.08.15

Demi er flyttet

Sidste lørdag flyttede Demi til Sverige, hvor hun skal bo hos Johanna Löfgren.

Gennem en lang proces har jeg måtte erkende, at Demi sammen med mig ikke vil blive en markprøvehund på det niveau, som jeg ønsker mig. Samtidig har jeg et princip om kun at have de hunde, som jeg har et formål med. Jeg vil helst ikke have hunde der "bare
går hjemme”. Og en hund med Demi's egenskaber skal selvfølgelig bruges og ikke bare gå og lave ingenting.

I løbet af foråret tog vi derfor en bestemt ikke let beslutning om, at finde en ny familie til Demi. Heldigvis er det lykkes os at komme i kontakt med Johanna, der opfylder alle de ønsker vi kunne have til en ny familie. Hos Johanna skal Demi gå sammen med to andre goldens; Majken på 12 år og Ester på 3. Johanna træner lydighed på højeste niveau - og har ønsket sig en hund mere at træne med.

Demi har nu boet i Sverige i en uge, og det tegner super godt! Hun er faldet rigtig godt til i hendes nye flok, og Johanna er begyndt at træne hende, hvor hun er meget fokuseret og engageret.

Hjemme hos os er Demi selvfølgelig savnet. Sådan skal det være, når man tager afsked med en hund som Demi. Men det hele er lidt lettere at bære, når man ved, hvor godt hun har det, det nye sted.

Tak Johanna, vi glæder os meget til at følge dig og Demi fremover!

Det nye team


Whispering Oaks Lovely ["Ester"] og Dreamweaver Sparks of Fire ["Demi"]


Best Frends
 
 

12.07.15

Nye billeder i Mickeys galleri

Så er der også kommet nye billeder i Mickeys galleri. Han er bare så fin! 1000 tak til Ulla Frisk for en fantastisk hund, og 1000 tak til Marlene for de fine billeder!
>>Mickey og tøzzerne<<


Vassruggens Eirik Röde, Indragårdens Molil og Dusky Sound's Unforgettable Fire

 

11.07.15

Nye billeder i Demis galleri

Vi har i dag været på besøg hos Marlene og Lasse derude i hampen. Vi fik taget en stak nye billeder af Demi og Mickey bl.a til den nye golden bog. Jeg glæder mig rigtig meget til at se billederne, og jeg lægger dem på hjemmesiden løbende.

I første omgang har jeg fået to nye af vores lille "Power-Demi":

15.06.15

Introduktion til linjer over vand

I sidste uge var jeg ude og introducere Mickey til diciplinen "linje over vand". Han fattede hurtigt pointen. Dygtig dreng!

Det er ikke let at føre hund og videofilme samtidigt. Men det lykkes at fange det efter et par forsøg: http://youtu.be/zRKNoVAU-bM

 

24.05.15

Mickey dagens bedste brugsprøvehund

I går var jeg afsted til Golden Raceledelsens årlige tripple arrangement, der denne gang blev holdt i Region Østjylland på Randers Flyveplads.

Jeg stillede Mickey til brugsprøven, der foregik i et lidt vanskelig terræn med højt græs, tidsler og anden skrup. Mickey var den eneste hund der gennemførte prøven med max point, og han blev derfor også dagens bedste hund hos dommer Jaime Lauritsen. Sikken en fin debut i prøvesystemet af min lille dreng! Stort tillykke Mickey!!!

Som altid var det en fornøjelse af være med til tripple arrangementet, der i år var lagt i hænderne på Dorte Vestergård og hendes hjælpere. Tak for et flot og veltilrettelagt arrangement!

Mickeys resultater er opdateret.29.03.15

En lang og god prøveweekend er slut

I weekenden har jeg været på prøve med Demi både lørdag og søndag.
Lørdag var vi til C-prøve i Bjerre Skov i Region Centrum. Det var en rigtig fin begynderklasseprøve, hvor der især var kød på markeringerne pga et vanskeligt terræn. Der er 20 hunde oppe, og der blev givet 6 1. præmier. Demi gik en solid prøve og fik en af dem. Dejligt!

I dag søndag har vi været til officiel Workig Test i Lisbjerg skov i Regin Østjylland. Målet var klart, at hun skulle bestå, hvilket hun har niveauet til. Men som det altid er med hundeprøver, så kan det jo gå galt. Og gys... det var det ved at gøre på post 2, hvor Demi fejlede en enkeltmarkering i vanskeligt terræn. Demi render for langt, og jeg kæmper en kamp med at få hende tilbage. Heldigvis lykkes det og vi får vores 6 points. Velfortjent, men for f....! Så ingen vinderplacring i dag... :-)

Demis resultatet er opdateret med:
C-prøve, Region Centrum, 28.03.15
Dommer: ?
Dreamweaver Sparks of Fire: 1. præmie

Officiel working test, Region Østjylland, 29.03.15
Dommere: Finn Mikkelsen, Peder Riemenschneider, Lars Nørgaard og Hans Jørgen Lundgaard
Dreamweaver Sparks of Fire: Bestået

En træt og kold Demi på ventelinjen inden weekendtens sidste opgave


Søndagens resultater


15.03.15

Uofficiel Working Test, Region Centrum 14.03.15

Dommere: Birgitte Larsen, Marianne Pedersen, Claus Kristensen, Kurt Vium og Jesper Hvidt Mortensen
Dreamweaver Sparks of Fire: UWT7 Begynderklassen [87/100]

I går var vi afsted til årets første prøve; Region Centrums UWT i Underup ved Bræstrup. En rigtig fin prøve med 5 poster i varieret terræn.

Jeg stillede Demi i begynderklassen, som vi ikke fik gjort færdig sidste år. Vi har brugt efteråret og vinteret på, at arbejde meget med hendes ro og fri ved fod - og det ser ud til at lykkes. Der var to poster, hvor fri ved fod indgik og på begge fik vi 18 point; og på den ene endda ros af dommeren for vores fri ved fod!!! Dejligt når det man fokuserer på i træningen ser ud til at lykkes - også i situatione med stress og forstyrrelser!
Når vi har fokusret så meget på ro og fri ved fod, har vi ikke fokseret meget på især markeringsevne. Her kunne jeg godt mærke, at hun mangler lidt rutine. Men det får vi rettet op på.

Selfie fra ventelinjen
 
Trætte oven på en lang men god dag
 
 

03.03.15

En tur i svømmehallen

I søndags var Billeschous vandhunde i vandland... DET var vådt!

Mickey fik prøvet kræfter med det våde element og efter lidt tilløb sprang han i og hente dommyer til hans far. Demi nød det gav den gas som sædvanligt :-)

28.01.15

Sneboldekamp

Mickey er i fuld gang med sin hvalpe- og grundtræning. Det går rigtig fint fremad, og det tegner godt! Han er en super fin hund, og er skøn at arbejde med - og så er han netop blevet større end Demi. Det eneste problem er, at han (indtil videre) ikke kan løbe så stærkt som Demi. Det er der ikke mange der kan, og det plager ham :-) 

Mens vi venter på foråret og de lyse timer er det skønt at nyde en tur i den nyfaldne sne.
Henrik Billeschou | Krekærlunds Allé 139, Malling - Denmark | Tlf.: +4529136165